Qui som

CoopCom som un grup de persones de diverses carreres relacionades amb les ciències de la comunicació que ens vam unir per posar en comú les nostres idees i treballar-les de manera col·laborativa. Després d’un any de moltes aventures i molta feina, i gràcies a la il·lusió i l’esforç voluntari de la majoria de les seues membres, aquest treball conjunt ha donat els seus fruits, i ara continua en marxa per acollir més esperits crítics que agafen el relleu.

Nosaltres som persones de diversos pensaments i àmbits, amb moltes inquietuds i moltes ganes de seguir treballant en un àmbit que ens encanta per dues raons: la comunicació i la solidaritat en la lluita. Açò no es tracta d’una obligació, sempre valorem tot allò que cadascú puga i vulga aportar.

Organització

La nostra organització és totalment assembleària, oberta a tothom, sense caps que ens governen ni moltes obligacions més que l’interès i la implicació que cadascú vulga tindre amb el col·lectiu, ja que aquest projecte es nodreix del treball voluntari de cadascuna que en formem part.

Valors

Els nostres valors com a col·lectiu són la cooperació i la comunicació. Ens fem servir de l’autoaprenentatge entre nosaltres, preferim compartir i aglomerar els nostres coneixements i habilitats per dur a terme projectes en els quals desenvolupar la nostra pràctica i professionalitat, sobretot de cara a la realitat social o professional que ens espera després de la universitat.

No creiem en la competitivitat com la manera per desenvolupar projectes lliures i participatius, perquè aquesta no s’adapta als ritmes naturals de cada persona, ja que solament les persones que més destaquen (pels motius que siga) aconseguiran arribar a una meta òptima per als seus ingressos, mentre que la resta serà menys valorada per la sobre-massificació de persones qualificades i la falta de feina.

La cooperació permet aportar els coneixements propis a un altre conjunt de coneixements per arribar a construir, sense pressions, una trajectòria professional que es base en allò que no diuen a les grans cadenes de televisió, periòdics ni ràdios, tot allò que no diuen les parets i el que t’amaga la publicitat: la necessitat d’imaginar un nou paradigma, una nova realitat per a nosaltres i les generacions vinents, la necessitat d’una transformació social.

Anàlisi de la realitat

La nostra joventut i les ganes de treballar i aprendre que tenim es contrasten amb una realitat molt precària i desmotivant. Per això, hem decidit que abans d’eixir a la realitat volem actuar per transformar-la, amb ganes, diversió i gust pel que fem, mitjançant la comunicació. Per aquesta raó decidirem donar-nos la mà i provar de treballar com un col·lectiu horitzontal, on poder debatre i crear projectes comunicatius entre totes.

Creiem en la comunicació i en la informació com una eina essencial per fer visibles les causes justes i necessàries, per això donem tanta importància al seu ús, i sobretot, al seu bon ús. La comunicació és una eina per ajudar la societat a entendre’s i a solucionar els seus problemes, per arribar a acords i ser el pas abans de l’acció, perquè «una societat no pot estar un dia sense comunicar-se, igual que una persona no pot passar-se un dia sense respirar».

Comunicació per a la transformació social

Nosaltres busquem la pràctica comunicativa per a la transformació social, i aquestes són les nostres propostes:

Contrapublicitat i publicitat social.
La primera per contrarestar els missatges i valors publicitaris que ara per ara no són gens ètics, la segona per donar veu a cooperatives, col·lectius o altres projectes que necessiten donar-se a conéixer.

Periodisme per a la transformació social.
Estem col·laborant amb el diari La Directa per cobrir notícies al País Valencià, estem buscant noves col·laboradores interessades en parlar sobre qüestions socials, medi ambientals o culturals del seu barri, poble o ciutat.

Artivisme (art i activisme) al carrer i a les xarxes.
L’art i la cultura popular són eines imprescindibles per a la societat. Partint d’aquesta base proposem crear campanyes pròpies o treballar amb col·lectius per analitzar i proposar noves maneres de comunicar i crear continguts que activen la conscienciació crítica.

Producció en ràdio i audiovisuals.
Estem col·laborant amb la ràdio lliure Ràdio Insurrecta i busquem noves col·laboradores per a nous programes que tenim entre mans. Així mateix busquem ampliar els nostres projectes amb continguts més audiovisuals com reportatges periodístics, curtmetratges o contrapublicitat.

Avui dia hi ha moltes persones decidides a lluitar per defensar els nostres drets i la nostra terra. Totes aquestes persones també són com nosaltres, persones que no tenen veu, la part de baix que sustenta l’estat de les coses, les esclaves, les ignorades, les menyspreades. Ara, gràcies al coneixement que tenim algunes sobre eines per alçar la veu i conrear la consciència, tenim la possibilitat, entre unes i altres, de ser l’altaveu de moltes més. Ara tenim l’oportunitat de transformar la realitat, amb tu i amb totes nosaltres.

Participa en CoopCom i participa en la realitat del teu poble, barri o ciutat.
I no t’oblides de fer córrer la veu!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress